Ariana dla WS | Blogger | X X

2018. március 4., vasárnap

Érkezik...

John Green: Teknősök végtelen sora
Március 5.
A Csillagainkban a hiba szerzőjétől
A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez. 
Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré. 
John Green, az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét. 
A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.
Kiadó: GABO
Oldalszám: ?

Virág Emília: Tündérfogó
Március 5.
Immár ​teljes a Hétvilág-trilógia!
Ebben a modern, felnőtteknek szóló gerillamesében tündérek, mumusok és boszorkányok küzdenek egymással a nagyvárosi dzsungelben. A helyüket keresik, a sorsukat teljesítik be, kalandjaik az ókori görög drámák tisztaságával jelenítik meg az emberi természetből fakadó legelemibb, elkerülhetetlen, nem egyszer tragikus kimenetelű konfliktusokat. 
Virág Emília rengeteg humorral írta meg Budapest titkos bestiáriumát Belizár, a lidérckirály fia visszahozta Berzencét a halálból, aminek következtében a fiú testébe egy lidérc került, ami úgy mocorog benne, mintha szét akarná tépni. Hogy megszabaduljon tőle, Berzence felébreszti Aport, a Soroksári-Dunába átkozott tündért, hogy tőle kérjen segítséget. A tündér nem segít, inkább útnak indul megkeresni a szerelmét, és közben konfliktusa támad Hollussal; elátkozza Hollust és Emesét, hogy nem láthatják egymást, míg ő le nem veszi róluk azt, Hollus pedig olyan rontást tesz Aporra, hogy ha elhagyja a Duna vizét, semmi emberfeletti ereje ne legyen – az átkot pedig csak egy alvilági mumus tudja levenni. Apor megkeresi Berzencét, aki képes alászállni az alvilágba, és azt mondja neki: a mumus segítségével ki tudja szedni belőle a lidércet. Berzence megszerzi a mumust, elrejti úgy, hogy rátömöríti egy pendrive-ra – amit a barátja, Guszti bevisz a munkahelyére, és véletlen feltelepíti a mumust a call center rendszerébe. Ott egyesül a call center KORNÉL nevű adatbázis-kezelő szoftverével, a boszorkányoknak írt Hurokkal, és azoknak a félelmeivel, akik megérintették. Megkezdődik a versenyfutás az idővel.
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 400

Teresa Driscoll: Rajtad a szemem
Március 5.
Ella ​Longfield kihallgat két vonzó fiatalembert, akik kamaszlányokkal flörtölnek a vonaton. Nem gondol semmi rosszra, míg rá nem döbben: a srácok nemrég szabadultak a börtönből. Anyai ösztöne azonnal riadómódba kapcsol. A telefonért nyúl, ám történik valami, ami megállítja…
Másnap arra a hírre ébred, hogy eltűnt az egyik lány, a gyönyörű, zöldszemű Anna Ballard.
Egy évvel később Annát még mindig nem találták meg. Ellát bűntudat gyötri amiatt, hogy nem cselekedett, és nem ő az egyetlen, aki képtelen elfelejteni a történteket. Valaki fenyegető leveleket küldözget neki – leveleket, melyek azt jelentik: komolyan féltenie kell az életét.
Majd az eltűnés évfordulóján felhívást tesznek közzé, melyből kiderül, hogy Anna barátai és családja valószínűleg elhallgatnak valamit. A lány legjobb barátnője, Sarah nem mondta el a teljes igazságot arról, hogy mi történt pontosan azon az éjszakán – és a szülőknek is megvannak a maguk titkai. 
Vannak, akik tudják, hol van Anna – de nem árulják el. Viszont figyelik Ellát.
Kiadó: XXI. Század
Oldalszám: ?

Bartis Attila: A szigeteken
Március 5.
Bartis Attila első klasszikus, nagy méretű fotóalbuma. Megjelenésével egy időben a Mai Manó Házban és a Deák Erika Galériában nyílnak kiállításai. 
A fényképekhez Katharina Narbutovic, Petrányi Zsolt és Szűcs Attila írt értelmező szövegeket, amelyeket magyar és angol nyelven közlünk. 
"A könyvben látható fotográfiák 2014 és 2017 között készültek Jáván, Yogyakarta 
környékén. Tehát nagyon messze attól a kultúrától, amelyben évtizedekig a legtöbb képem készült. 
Azt fényképezem, ami körülvesz. Tulajdonképpen nem keresek semmit. Az egyetlen 
ok, amiért ezek a képek megszülettek, az, hogy részben ott élek. 
Most viszont, összehasonlítva az itthoni (Európa) és az ottani képeimet egyre inkább azt látom, hogy nincs közöttük lényegi különbség, és aligha csak azért, mert én készítem őket. Valamiféle rend van mindenütt." (Bartis Attila)
Kiadó: Magvető
Oldalszám: 288

Mijamoto Muszasi: Az öt elem könyve
Március 5.
A megtorpanó kéz halott kéz, a mozgó kéz élő kéz. Ezt vésd jól az eszedbe.
Kiadó: Helikon
Oldalszám: 112















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése