Ariana dla WS | Blogger | X X

2018. március 3., szombat

Lauren Conrad: L. A. Candy – Los Angeles üdvöskéi - #énésakönyv

Leplezetlenül feltáruló, érdekfeszítő események a televíziós sztár, Lauren Conrad bemutatkozó regényében! 
Los Angeles: csupa zsír bulihely, jó pasik dizájnerek… minden. A tizenkilenc éves Jane Roberts és legeslegjobb barátnője, Scarlett alig várja, hogy habzsolhassa az életet. Alig hisznek a szerencséjüknek, mikor egy tévéproducer azt akarja, hogy ők legyenek a „Szex és New York valóságshow-változatának” a sztárjai. 
Saját show? Hát hogyne! 
Jane nemsokára a televízió legmenőbb sztárja lesz, és lubickol a VIP bánásmódban az új haveri körével. De ezek a barátok szintén egy kis reflektorfényre pályáznak. Egy városban, ami tele van olyanokkal, akik az álmaikat kergetik, nem telik sok időbe, míg Jane rájön, hogy mindenki akar tőle valamit, és semmi sem az, aminek látszik. 
Még több pletykára vágysz? 
Lapozz az utolsó oldalig!
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312

Én és a könyv:
A könyvtárban biztos meg fognak ölni, ugyanis eléggé a határidő lejárta után viszem majd vissza a kötetet. No, de annyira nehézkesen olvastam, sőt, sokszor úgy éreztem, nem fog menni tovább, félbe kell hagynom, különben a maradék agysejtjeimet is elvesztem.
Szóval a történet középpontjában két LA-be költözött lány áll, melyek közül egyikük egyetemista, a másikuk pedig (mindössze egy elvégzett középiskola után) egy híres rendezvényszervező asszisztense lesz. Nos, igen. Pénz beszél.
Jane egyébként (az asszisztens) egy végtelenül idegesítő, mindenkivel (csak az egyetlen igaz barátnőjével nem) kedves naiva, akinek a butasága olyannyira kiábrándító, hogy végképp nincs elképzelésem, hogyan kaphatott meg egy ilyen munkát. Scarlett (az egyetemista barátnő) volt az egyetlen tűrhető személyisége a történetnek, ő is csak azért, mert legalább szarkasztikus humorral rendelkezett. Persze aztán a végén kiderült, hogy ő sem az esze miatt juthatott be egy jó egyetemre, hiszen egyedül hagyja lakótársát azzal az egy személlyel, akinek rosszindulatára egész idő alatt gyanakodott.
A fülszöveg/tartalom szerint a lányok szerepet kapnak egy valóságshowba, így indul meg a cselekmény. Ezzel viszont szintén több probléma is van. Egyrészt kb. száz oldalon keresztül szinte semmi nem történik, realityről és felkérésről szó sincs, mindössze lényegtelen információkat tudhatunk meg a lányokról, és olyan jelentéktelen mellékszereplőket ismerhetünk meg, mint például Diego, akinek nagyjából semmi szerepe nincs a történetben.
Szeretnék feltenni egy olyan költői kérdést, miszerint mégis kit érdekel négy olyan lány élete, akikkel SEMMI, de szó szerint SEMMI nem történik. Az egyik bejár az iskolába, mint minden átlagos egyetemista, a másiknak szerelmi bánata van, Madison és Gaby pedig annyira buták, hogy azt már megemlíteni sem érdemes.
Ráadásul, ahogy azt maga a könyv is említi: átlagos szomszédlány; szép, de unalmas fekete; valamint két buta liba. Mégis ki kér fel ilyen szereplőket?!
Egyébként megismerkedhetünk még Bradennel, akit az első megjelenése után kivágtam volna az ablakon, ugyanis a srác végig "kellesz is meg nem is" módon viselkedett szegény, butuska Jane-nel, mellette barátnőfélesége volt, de miután Jane összejött a legjobb haverjával(!!!), hirtelen könnyen ment vele az ágyba bújás. 
Jesse volt talán az egyik legérdekesebb szereplő, róla mégsem kaptunk szinte semennyi információt, ellenben Paoloval (már ha tudjátok még, hogy ki ő), vele végigülhettük a felettébb izgalmas randevút. 
Sajnos azt kell mondjam, hogy összességében rendkívül dühös vagyok, mert még egy ilyen primitív, csajos, unalmas könyvet nem olvastam, viszont az utolsó negyven-ötven oldalon sikerült annyira felfokozni az izgalmakat, plusz berakni egy függővéget, hogy muszáj nekiállnom a következő kötetnek. Tehát könyvesboltból ezer százalék, hogy nem venném meg, ugyanakkor miután van szerencsém egy remek könyvtárba járni, így valószínűleg ki fogom kölcsönözni a második részt.
Borító: mondhatnám, hogy semmi köze a történethez, de ha átvitt értelemben nézzük, akkor ugyanolyan egyszerű és semmitmondó, mint a sztori.
Pozitívumok:
  • könnyed olvasmány
  • a vége felkelti az érdeklődést
Negatívumok:
  • unalmas
  • értelmetlen
  • "felesleges"
Ajánlom, ha:
  • egyszerű, csajos kikapcsolódásra vágysz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése