Ariana dla WS | Blogger | X X

2018. május 20., vasárnap

Jamie McGuire: Véletlen szerelem - #énésakönyv

Jamie ​McGuire egy letehetetlen YA regénnyel tér vissza, melynek főszereplője Erin Easter, a három végzős Erin nevű kishölgy egyike, akik a vidéki Blackwell Középiskolába járnak, és nem csupán nevükön, de születésnapjukon is osztoznak. Eastert felelőtlen, egyedülálló édesanyja nevelte fel, és plátói szerelmet táplál Weston Gates iránt. A két másik Erin, Erin „Alder" Alderman és Erin „Sonny" Masterson a közösség kedvencei: a város két leggazdagabb családjának sarjai, legjobb barátnők, szurkolólányok, és minden megvan nekik, ami Erinnek nincs. Ezt mások is tudják, és nem hagyják feledésbe merülni. Alder is már a nyolcadik osztály óta kinézte magának Westont, Easter szívének vágyát. 
Weston egy közkedvelt sztáratléta, két kiemelkedő ügyvéd gyermeke. Nap mint nap küzd az elvárásokkal, amiknek meg kell felelnie, ha fel akar érni családja nevéhez, titokban pedig együtt érez Easterrel, hiszen ő is úgy érzi, máshova tartozik; egy másik életben. Ahogyan elkezd kiszökni esténként, hogy Easterrel lehessen, úgy nő meg bátorsága, ellenáll az elvárásoknak és beismeri érzéseit… Ezt mind a saját, mind Easter jövőjéért teszi.
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 144

Én és a könyv:
Igazán nem tudom, hogy mit gondoljak erről a történetről. 
Egyrészt végtelenül csalódott vagyok, hiszen Jamie McGuire Maddox-fivérekről szóló könyvsorozatát imádom, ám mégis úgy gondolom, a molyos 70%-nál azért egy picit többet ér ez a kötet.
Tehát adott három lány, akiket ugyanúgy hívnak, ráadásul még ugyanakkor is születtek. A cinikus olvasó első megérzése ilyenkor biztosan az, hogy "húha, majd kiderül, hogy ikertestvérek". Ez azonban egyáltalán nem így történt. Erin (mármint az, amelyik a középpontban áll) egy pici lakásban él az anyjával, aki kábítószer- és alkoholfüggő, így tehát egyáltalán nem törődik a lányával. Sajnálom, hogy ilyen rövid a történet, mert ebből kifolyólag róla, vagyis Gináról szinte semmit nem tudhattunk meg. 
Jött egy olyan ötletem is, mivel trilógiáról van szó, biztosan a három könyv három különböző Erinről fog szólni, mindig az aktuális lány szemszögéből íródva.
Aztán jön a fordulat, a két másik (bunkó, gonosz) Erin ("Sonny" és "Alder") autóbalesetet szenvednek, amibe még a helyszínen bele is halnak. Innentől kezdve ez annyira jelentőssé válik, hogy a romantika gyakorlatilag csak egy mellékszál lesz a cselekményben. A két lány halála után ugyanis kiderül, hogy két gyermeket elcseréltek a kórházban. Igen, ez elég valószínű... Tehát kiderül, hogy Erin édesanyja nem Gina, hanem szerető (és pénzes) szülők. 
A szerelemről csak annyit, hogy Weston a történet szempontjából szinte teljesen jelentéktelen.
Én tehát úgy vélem, ez a könyv nem más, mint abszurd történések sorozata, ami egy fantasyban, vagy egy misztikus regényben várható lenne, de egy new adult romantikusban egyszerűen csak sok. Talán ez az oka annak, hogy mindenki húzgálja kissé a száját, ha a könyv értékeléséről van szó. De nem hibáztatok érte senkit, én is hasonló véleménnyel rendelkezem. 
Mindezek ellenére kívánságlistára helyeztem a második részt, ugyanis fogalmam sincs, hogy mit lehet még ebből kihozni.
Borító: igazából a kötethez hasonlít. Tetszik is, meg nem is.
Pozitívumok:
  • váratlan fordulatok
Negatívumok:
  • abszurd helyzetek, szituációk
  • a könyv rövidsége miatt néhány dolgot erős homály fed
Ajánlom, ha:
  • szereted a furcsa történettel ellátott könyveket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése