Ariana dla WS | Blogger | X X

2017. december 17., vasárnap

Érkezik...

Tom Bale: Kapd ​el, ha tudod
Február 5.
Mit nem tennél meg a családodért?

Az éjszaka közepén Alice és Harry French a legkegyetlenebb lidércálomra ébred. 
Álarcos férfiakat találnak a hálószobájukban, akik a néhány hónapos lányuk életét fenyegetik. 
Ez nem félresikerült rablás. A brutális behatolók pontosan tudják, kit keresnek: egy Edward Renshaw nevű férfit. 
És ölni is hajlandók, hogy eljussanak hozzá. 
Az ifjú szülők hamarosan ráébrednek, hogy a rémálom csak most veszi kezdetét. 
Véletlen személycseréről van szó? Ki ez a Renshaw, és mit rejteget? 
Egyvalami biztos: máris túl sokat tudnak. 
Alice és Harry egymástól elsodródva menekül és harcol, miközben a támadóik egyre közelebb jutnak hozzájuk. Csak egyetlen megoldás marad, hiszen az életük a tét.
Kiadó: Művelt Nép
Oldalszám: 500

Jennie Melamed: Lányok ​csöndje
Január 17.
Van valami, amit minden lány tud ezen a szigeten, 
de senki nem beszél róla: SZÜLJ FIÚT!

Ahol a totális hazugság a legkisebb bűn, amit elkövetnek a gyereklányok ellen, ahol az ortodox rend a szabadság és az emberi méltóság teljes hiányát jelenti a lányok számára, ahol a világtól elzárt sziget idillje maga a kilátástalanság – ott az elnyomott gyerekek álmodnak maguknak egy szebb, szabadabb, élhetőbb világot. Aztán a serdülő Janey Solomon kilép a sorból, és azt mondja: NEM! 
A gyermekek ellen elkövetett abúzus antropológiai aspektusaiból és pszichiátriai kezeléséből doktorált Jennie Melamed nem tanmesét írt a rendszerszintűvé tett molesztálásról, hanem a nővé érő lányok lelkének végtelen gazdagságát, a méltóságra vágyó fiatalok szabadságtörekvéseit ábrázolja ebben a felkavaró disztópiában.
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 308


Shalini Boland: A ​titkos mama
Április 2.
„Te vagy a mamám?”

Tessa Markham egy kisfiút talál a konyhájában. A gyerek az édesanyjának gondolja. 
Tessának azonban nincsenek gyermekei. 
Már nincsenek. 
Nem ismeri a kisfiút, fogalma sincs róla, hogy került oda. 
Miután bejelentést tesz a rendőrségen, meggyanúsítják, hogy ő vitte magával a titokzatos 
gyermeket. Teresa élete teljesen felbolydul . És akkor a férje elárul neki egy titkot… 
Teresa nem tudja biztosan, mit higgyen el, vagy kiben bízzon. 
Valaki ugyanis hazudik. 
Ahhoz, hogy eljusson az igazsághoz, az asszony kénytelen szembenézni fájdalmas múltjával. 
Az igazság azonban veszélyesebb, mint gondolná. 
Az egész élete merő hazugság.
Kiadó: Művelt Nép
Oldalszám: 300

Daniel Ellsberg: Végítéletgép
Január 18.
A ​2018-as Andrew Carnegie Kiváló Tényirodalom Díj jelöltje

A legendás leleplezőtől, aki annak idején nyilvánosságra hozta a Pentagon-iratokat…

Amerika szigorúan titkos, embertelen nukleáris politikája ma is érvényben van. Ám egy magas rangú szemtanú élete kockáztatásával felfedi a titkokat. 
Eszement terv, amely halálos veszéllyel fenyeget mindannyiunkat, vagy csupán rémkép? Paranoia vagy valós félelem? A korábbi magas rangú nemzetvédelmi elemző, Daniel Ellsberg elsőként ír az 1960-as évek amerikai atomprogramjáról. Ha valaha megvalósulnak az Eisenhower elnök ideje alatt készült totális atomháborús tervek, az az emberiség csaknem teljes kihalásához vezethet. Ellsberg figyelmeztet, hogy a történelem legveszélyesebb fegyverkezése folyik, és a Trump-adminisztráció csak folytatása a teljes megsemmisüléshez vezető útnak. Bizonyítékokhoz hozzáférő magas rangú tisztviselő még soha nem írt ilyen nyíltan a Kennedy-korszakban elfogadott nukleáris stratégiáról. 
Ellsberg könyve az őrület krónikája, amelyben a szerző a saját részvételét is elismeri. Ez a vészjósló írás ugyanakkor megmutatja azokat a lehetséges lépéseket, amelyekkel leszerelhetjük a készenlétben tartott Végítéletgépet, és elkerülhetjük az atomkatasztrófát. A Dr. Strangelove-sztori valóságos verzióját olvashatjuk. A könyv nem másról szól, mint a világ jövőjéről. A kulcs a mi kezünkben van.
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 352

Cynthia Hand · Brodi Ashton · Jodi Meadows: Lady ​Jane
December 18.
A 16 éves Lady Jane Grey házasodni készül egy olyan férfival, aki teljesen idegen a számára, valamint egy összeesküvés közepébe is belecsöppen, amely során unokatestvérét, Edward királyt akarják megfosztani trónjától. Ám ezek a csekély kis tényezők mit sem számítanak Jane-nek. Ő Anglia királynője lehet. 
Mégis mi baj történhetne?
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 510











Sarah J. Maas: Empire ​of Storms – Viharok birodalma
December 18.
A világot az álmodók mentik meg és építik újjá.

Alig kezdődött meg Aelin Galathynius hosszú útja a trónjáig, máris háború fenyeget. Útja során elveszített, de szerzett is szövetségeseket, barátságok köttettek és szakadtak meg, miközben a mágikus erőt birtoklók és azt nélkülözők is konfliktusba kerülnek.

Aelin szíve az oldalán harcoló hercegé, hűsége pedig a védelmére szorulóké, akikért mágiája utolsó cseppjét is kész odaadni. Ám a múlt borzalmas bugyraiból szörnyetegek bukkannak fel, és a sötét erők felsorakoznak, hogy leigázzák a birodalmát. Egyetlen esélye marad, egy kétségbeesett küldetés végrehajtása, ami a végét jelentheti mindannak, ami Aelin számára drága.

A kirobbanó sikerű Üvegtrón sorozat lélegzetelállító ötödik kötetében Aelin válaszút elé kerül: mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását.
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 776

Jeff Kinney: Egy ​ropi naptára 2018
December 19.
Valódi fényképekkel tarkított különleges falinaptár, melyben az összes kedvenc szereplődet viszontláthatod Jeff Kinney klasszikus Ropi-rajzain. 
És ez még nem minden! A naptár mellé 48 Ropis matricát is kapsz ajándékba. Beragaszthatod őket bármely fontos esemény időpontjához, amiről nem akarsz lemaradni!
Kiadó: Könyvmolyképző










George R. R. Martin: Királyok ​csatája
December 20.
Hogyan veszi fel a küzdelmet a világ másik végére száműzött királynő a szétesett és megosztott birodalom felett uralkodó gonosz démonok és gyilkosok ellen? Ki is valójában a titokzatos, álruhában rejtőző kisfiú? A Jó vagy Rossz képviselői nyerik meg végül a legöldöklőbb, legkegyetlenebb csatákat? Sikerül-e a szörnyű káoszt újra békévé varázsolni?
A Királyok csatája a vad mulatságok és véres megtorlások világába repít el bennünket. Ebben a mesében fivér fivér ellen támad, éjszakánként pedig félelmetes kísértetek suhannak át a lombok közt. A káprázatos Holdhegység sziklái közt vademberek, veszedelmes boszorkányok és méregkeverők ereszkednek le, hogy feldúlják az addig békés vidéket. 
Vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet – e kegyetlen világ dicsőségének ára csak a vér lehet. 
A Királyok csatája merész, ötletes és bámulatos képzelőerővel megalkotott regény, kápráztató szépség és határtalan bűvölet hajtja át. Hamisítatlan és felejthetetlen izgalom – elejétől a végéig.
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 976


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése