Ariana dla WS | Blogger | X X

2017. november 2., csütörtök

Mindee Arnett: The ​Nightmare Dilemma – A Rémálom-dilemma - #énésakönyv

Porka ​Evergím talán meg tudja jósolni a jövőt szerelme, Eli Booker álmai által, de ettől az élete távolról sem lesz egyszerű.

Mikor egyik sellő barátnőjét gonosz támadás éri, és halálos sérülésekkel magára hagyják, Porka ugyanúgy megdöbben, mint mindenki más. Ráadásul az iskola tréfamesterét, Lance Rathbone-t vádolják a bűnténnyel. Lance-nek szüksége van Porkára, hogy az igazi támadót megtalálja és bizonyítsa az ártatlanságát, de a kérését nem olyan könnyű teljesíteni. Eli álmai sem segítenek: inkább rémálmok, mint jóslatok.

Hogy még zűrösebb legyen a helyzet, Porka exbarátját éppen felmentik az összeesküvés vádja alól. Mikor újra feltűnik az iskolában, Porkának bevillan, miért zúgott bele annak idején. A Mágusok Szenátusának szüksége van Porkára – Paul közelébe kell kerülnie, és kikutatni valódi szándékait. Ez a parancs persze dühíti Eli-t, aki már maga is kampányt indított Porka szívéért.

Porka mindkét ügyet felvállalja, és hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nagyobb szabású dologgal állnak összefüggésben. Eli álmai sötétebb ármányt jósolnak, mint amit valaha képzeltek volna.
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 406

Én és a könyv:
Bármennyire szeretem Porkát és Elit is, borzasztó lassan haladtam ezzel a résszel, ugyanis véleményem szerint nagyon vontatott volt, sokáig nem történt semmi, simán átugorhattam volna jó néhány mondatot, akkor is tudtam volna, hogy hol tartanak a szálak. Az írónő érdekes módon most nem is próbálkozott a meglepetés erejével, viszonylag hamar rájöttek a tettes kilétére, aztán cselekedtek. 
Még mindig csodálom Porkát, amiért annyit nyel mások érdekében, én azonnal azt mondtam volna, hogy a közelébe nem megyek többet Paulnak, és kicsit sem izgat, hogy ki mit gondol emiatt. Nem mellesleg Eli-nak is minden elismerésem, amiért viszonylag könnyen viselte a helyzetet. 
A történet krimi-része nem volt olyan izgalmas, mint az előző, viszont tetszett, hogy Porka és Eli kapcsolata nagyobb hangsúlyt kapott. Szeléna volt a csoda, bár nem tetszettek a homályfoltok, amik a hollétével kapcsolatban kerültek elő, hiszen Porka mindent megoszt vele, róla viszont folyamatosan azt olvashatjuk, hogy mennyire zárkózott. Ez nem igazán fair barátság szerintem.
A kötetben leginkább az Akaratőrség idegesített a legjobban, valamint a szerelmi háromszög, de szerencsére az utóbbiból nem volt annyira sok.
Borító: az előzőhöz hasonlóan ez sem nyerte el a tetszésem, bár a kék talán egy fokkal jobb, mint a babarózsaszín, de még mindig azt gondolom, hogy nem csoda, hogy nem örvendhet nagyobb népszerűségnek a könyv.
Pozitívumok: 
  • Eli és Porka
  • könnyed olvasmány
Negatívumok:
  • számomra a szerelmi háromszög
  • vontatottság
Ajánlom, ha:
  • szereted a visszafogott krimiket
  • rajongsz a vörös pöttyösért
  • nem bánod, ha nem a romantika a túlnyomó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése